Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ-ΟΕ

"Αγαπητοί 
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι σας παρουσιάζω την ιδρυτική διακήρυξη της ΔΑΚΟ, παράταξης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος όπου συντονιστής είναι ο νυν Αντιπρόεδρος του ΟΕΕ και φίλος μου Ζώης Κολλιός και παρακαλώ για τη στήριξή της, στις επικείμενες εκλογές του ΟΕΕ που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι Οικονομολόγοι για να μπορούν να ψηφίσουν ή να θέσουν υποψηφιότητα να είναι ταμειακά εντάξει μέχρι το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 
Νίκος Θεοδωρόπουλος"

Ι ΔΡ Υ Τ Ι Κ Η    Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η
Π Α Ρ Α Τ Α Ξ Η Σ  Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Ο Υ    Ε Π Ι Μ Ε Λ Η Τ Η Ρ Ι Ο Υ  Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ-ΟΕ

Δ. Α . Κ. Ο-ΟΕ 

Στις 10 Οκτωβρίου του 2016 οι παρακάτω υπογράφοντες την παρούσα «Ιδρυτική  Διακήρυξη»,  ιδρύουμε Ανεξάρτητη   Παράταξη διεκδίκησης της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ με την επωνυμία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ-ΟΙΚΟΝ ΕΠΙΜ.

Με την δημοσιοποίηση της Ιδρυτικής Διακήρυξης της παράταξης «Δ.Α.Κ.Ο.-ΟΕ», αναδεικνύουμε τις παραταξιακές  αρχές και αξίες που υποστηρίζουμε  και θα αγωνιστούμε  να καταστούν
πλειοψηφία, στο ανώτατο θεσμικόοικονομικό - επιστημονικό όργανο και σύμβουλο του κράτους, όπως είναι το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΕΛΛΑΔΟΣ.

Το μέγα θέμα της εποχής μας έχει να κάνει με τηνειλικρίνεια και την αξιοπιστία που πρέπει να χαρακτηρίζουν τα θεσμικά  επιστημονικά όργανα στην κοινωνία. Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ο.Ε.Ε) είναι το κορυφαίο επιστημονικό οικονομικό θεσμικό όργανο και σύμβουλος του κράτους. Με δεδομένες πλέοντις ειδικές οικονομικές συνθήκες, που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας και οι πολίτες της, θα έχει λόγο και παρουσία, στις διαμορφούμενες οικονομοτεχνικές πολιτικές.

Ο  σχηματισμός διοίκησης με εκ διαμέτρου αντίθετεςαντιλήψεις, μπορεί να δημιουργεί παραταξιακέςδιοικητικές συμμαχίες, αλλά υστερεί στην αναγκαιότητα λήψης ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ  πρωτοβουλιών και αποφάσεων, ικανών να επιβάλλουν μεταρρυθμιστικές διεκδικήσεις,θεσμικών, οικονομικών και δομικών αλλαγών, που απαιτούνται για την   εργασιακή αναβάθμιση σε όλες τις επαγγελματικές και εργασιακές ενότητες, που καλύπτει η ειδικότητα του οικονομολόγου.

Οι  διεκδικήσεις της διοίκησης του (Ο.Ε.Ε) με την  ανάδειξή των καθηκόντων του, οφείλει να προβλέπει, να ενημερώνει, και να λαμβάνει αποφάσεις, που θααποτρέπει τον ευτελισμό και την συρρίκνωση τουεργασιακού  αντικειμένου, αποτρέποντας μεταναστευτικές ροές του ικανού έμψυχου δυναμικούμας.

Ο καθ’ ύλη τύποι και ουσία θεσμικός οικονομικός σύμβουλος του κράτους, όπως είναι το Ο.Ε.Ε οφείλει νακυριαρχεί στην τεχνογνωσία και την υλικοτεχνική υποδομή, δημιουργώντας άρτια τεχνοκρατικά στελέχη. Η άνθιση και  καρποφορία ρόλων στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης και υλοποίησης των δομικών και θεσμικών αλλαγών, που έγιναν και γίνονται μέχρι σήμερα στα αρμόδια Οικονομικά Υπουργεία, δεν πρέπει να βρίσκει τα μέλη και στελέχη του( Ο.Ε.Ε), στο περιθώριο όλων  των οικονομικών εξελίξεων.

Η αναγκαιότητα αυτή αναδεικνύει τονεπαναπροσδιορισμό του θεσμικού ρόλου και τωναντιλήψεων, που εκφράζει και υπηρετεί το (Ο.Ε.Ε).  Ηπεριθωριοποίηση του θεσμικού του ρόλου αλλά και τηςσυμμετοχής του, από τις διαρκείς οικονομοτεχνικές, αναπτυξιακές και  φορολογικές μεταρρυθμίσεις, στέρησε από το κοινωνικό σύνολο, την υποστήριξη της δίκαιης φοροδοτικής κατανομής και των ορθών οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Η περιθωριοποίηση αυτού τόσο σημαντικού θεσμικού φορέα και συμβούλου του κράτους,  προκάλεσεκοινωνική ισοπέδωση και ανεξέλεγκτη  οικονομική ασφυξία, στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας.

Η πικρή γεύση των μεταρρυθμιστικών οικονομοτεχνικών αλλαγών, με ταχείς ή γοργούς ρυθμούς, που ετοιμάζουν ή είναι έτοιμες να μας επιβάλλουν στο εργασιακό μας αντικείμενο, σίγουρα θα προκαλέσει ουσιαστικές ολικής ή μερικής μορφής απώλειες, από το σύνολο των μέχρι σήμερα εξειδικεύσεων.

Η εγρήγορση της ανταπόκρισης του θεσμικού οργάνουτου (Ο.Ε.Ε), οφείλει να αντιπαρατεθεί με συγκροτημένη υλικοτεχνική πρόταση, απέναντι στις εισηγήσεις και θέσεις πολιτικών  ισοπέδωσης.

Προτεραιότητά μας αποτελεί η ανάδειξη    τηςαναγκαιότητας της διασφάλισης, του εξειδικευμένου έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών  των συναδέλφων οικονομολόγων.

Στην παράταξή μας θέλουμε να τελειώνουμε με τα σφάλματα και την πλάνη, θέλουμε να δημιουργήσουμε  τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάκτηση, μιας υγιούς και βιώσιμης  δράσης.. Η αγωνιστική μας διάθεση δικαιολογεί την αισιοδοξία μας, ότι σε συνδυασμό με την συμπαράσταση των μελών συναδέλφων μας, μπορούμε να τερματίσουμε τα οδυνηρά οράματα της αποδιοργάνωσηςκαι αποσυντονισμού, του εργασιακού μας αντικειμένου.

Το όραμα που εκφράζει η παράταξή μας, φιλοδοξούμε με μεθοδικότητα και διεκδικητικότητα, να το εμπιστευθεί η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφωνοικονομολόγων.

Εμείς ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ανακτήσει το (Ο.Ε.Ε) το θεσμικό του ρόλο, αυτό του συμβούλου του κράτους. Εμείς ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διασφαλίσουμε το εργασιακό μας αντικείμενο, με την βάση την τεχνολογική και υλικοτεχνική εξέλιξη, μέσα από  ασφαλείς και ισορροπείς διαδικασίες.

Γι’ αυτούς  ακριβώς τους λόγους

Θεωρούμε  καθήκον μας να δημιουργήσουμε μια ευρεία και ζωντανή παράταξη με την επωνυμία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ-ΟΕ και κατά συντόμευση ( Δ.Α.Κ.Ο.-ΟΕ )

Η   Δ.Α.Κ.Ο-ΟΕ  
στηρίζεται

Στη διαπίστωση  της αναγκαίας επιβίωσης και  προόδου του (Ο.Ε.Ε), με βάση την γνώση και την εμπειρία του παρελθόντος, αλλά και με δημιουργικό όραμα, για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.

Στην συγκρότησή κεντρικής διοίκησης από έμπειρους και νεότερους συναδέλφους, με σύγχρονες, προοδευτικές και ριζοσπαστικές αντιλήψεις, συντονισμένες στον ίδιο στόχο. Όπως η διασφάλιση του εξειδικευμένου έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών  των συναδέλφων οικονομολόγων.

Στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης πλαισίου που διασφαλίζει την προσωπική και πνευματική αξιοπρέπεια του παρεχόμενου έργου των συναδέλφων.

Στην διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων μέσα από συγκεκριμένες συλλογικές διαδικασίες, για ένα απλό και κατανοητό αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, με δίκαιη φοροδοτική κατανομή των βαρών, για απονομή φορολογικής  δικαιοσύνης στους πολίτες.

Γιατί ο προσανατολισμός κάθε διεκδίκησης, πρέπει να έχει  μέτρο και κέντρο τον άνθρωπο.

Στην αγωνιστικότητα και διεκδικητικότητα των εκπροσώπων μας στα όργανα συμμετοχής τους, δίνοντας βαρύτητα στην υλοποίηση συνεδριακών αποφάσεων.

Στην διοικητική συνέπεια στήριξης ακόμη καιδιαχρονικών αποφάσεων, που ο χρόνος απέδειξε ότι ήταν σωστές και χρήσιμες αλλά αλλοιώθηκαν ή κατέστησανανενεργές.

Στον τερματισμό διενέξεων και διχασμών, των κομματικών και μη  παραταξιακών παραγοντίσκων.  Θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των  συναδέλφων με ανοικτές αντιλήψεις, στην διεκδίκηση του κοινού σκοπού μας.

Στον πόθο των συναδέλφων για την πραγματοποίηση των στόχων μας, στην ιδιαίτερη συνεργασία με την νέα γενιάσυναδέλφων  που έχει υψηλού επιπέδου γνώση, αλλά και των παλαιότερων με γνώση και εμπειρία. Από κοινού θα δημιουργήσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο των θεσμικών, οικονομικών και δομικών αλλαγών, που αναδεικνύουν το έργο και την συμβολή μας, στην ποιοτικά αναβαθμισμένη παροχή  υπηρεσιών στο πολίτη.

Και υπόσχεται:

Ότι θα υπηρετούμε πάντα τα αληθινά συμφέροντα του (Ο.Ε.Ε), με αντικειμενικότητα, ειλικρίνεια και δικαιοσύνη.

Ότι  δεν διεκδικούμε καρέκλες και παραγοντικό ρόλο με ανίερες και αλλοπρόσαλλες συμμαχίες, αντίθετα ορθώνουμε καθαρό οικονομικό λόγο, στα φαινόμενα των περίεργων διοικητικών συνθέσεων.

Ότι διεκδικούμε με όλες τις δυνάμεις την μεταφορά της εμπειρίας των γνώσεων, των παλαιότερων στα νεώτερα στελέχη, με  ταχύρρυθμη εκπαίδευση, δημιουργώντας πολλά και ικανά στελέχη.

Ότι όλες οι διεκδικήσεις μας σκοπό και στόχο έχουν την κοινωνική ισορροπία των μελών του Ο.Ε.Ε.

Ότι το κίνημά μας αυτές τις δύσκολες στιγμές για την χώρα, διεκδικεί να επενδύσει στην επιμόρφωση και την επιστημονική έρευνα, γιατί πιστεύει ότι οι πνευματικές και πολιτιστικές αξίες, είναι αυτές που προκαλούν την κοινωνική συνείδηση.

Για ένα υπερήφανο Ο. Ε .Ε

Καλούμε όλους εκείνους που συμμερίζονται την αγωνίαμας, τις ελπίδες μας και το όραμά μας, για το μέλλον του Ο.Ε. Ε, αλλά και όλους εκείνους που διακρίνονται από το ίδιο πόθο, να στηρίξουν με την ψήφο τους την Ανεξάρτητη Παραταξιακή Κίνηση.

Απευθυνόμενοι ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους, τους καλούμε να γίνουν η πρωτοπορία  αυτής της εξόρμησης, καθιστώντας στο Ο.Ε.Ε την παραταξιακή αναγέννηση τουρόλου του, σαν συμβούλου του κράτους.


Αθήνα 10 Οκτωβρίου 2016


ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

ΚΟΛΙΟΣ ΖΩΗΣ

Λίγα λόγια για την παράταξη :
•Είμαστε τελείως ανεξάρτητοι και μη δεσμευμένοι από κομματικά παιγνίδια .
•Παλεύουμε για τον Λογιστή-Φοροτεχνικό , Οικονομολόγο , σε όλα τα επίπεδα .
•Δεν κρύβουμε τίποτε πίσω από τη συμμετοχή μας στο ΟΕΕ , παρά μόνο τον αγώνα μας .
•Ζητάμε να μας γνωρίσουν οι συνάδελφοι και να μας αξιολογήσουν .

Ευχαριστώ